Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Kategoria:

W najbliższych miesiącach w Unii Europejskiej zabraknie około 40-50 procent pracowników sezonowych, więc wiele warzyw i owoców zostanie na polach i w sadach – wskazał Polski Instytutu Ekonomiczny. Brak pracowników z powodu koronawirusa przełoży się na wzrost cen żywności, także w Polsce.

Aktualności

Megaloteria bez głównej wygranej. Rekordowa kumulacja wciąż czeka na zwycięzcę

W dziesiątym z rzędu losowaniu Eurojackpot nikt nie rozbił kumulacji – poinformował Totalizator Sportowy. W Polsce padły dwie wygrane trzeciego…

Polregio podnosi ceny biletów. Drożeją podróże regionalnymi pociągami

O kilkadziesiąt groszy albo więcej niż 100 złotych – tyle wyniosą podwyżki cen różnego rodzaju biletów, które od 1 sierpnia…

Dyrektywa Omnibus. Nieuczciwe promocje obnażane jedna po drugiej

Telewizor tańszy o ponad 300 zł, walizka za pół ceny – sklepy internetowe często sztucznie podnoszą ceny przed rzekomą obniżką,…

Weekendowe problemy z dostępem do konta. Na liście największy bank w Polsce

Brak dostępu do bankowości internetowej i mobilnej oraz bankomatów. To utrudnienia, które w najbliższych dniach czekają na klientów dziewięciu banków,…

Firmy z Podlasia w wielkim kryzysie. Straciły klientów z Białorusi. Pilny apel do rządu

Przedsiębiorcy z Podlasia apelują o otwarcie przejść granicznych z Białorusią. Po ich zamknięciu stracili większość klientów, czyli Białorusinów, którzy przyjeżdżali…

Będzie nowy podatek? Jeśli tak, to zapłaci go każdy Polak

W mediach krąży informacja, że od nowego roku na Polaków zostanie nałożony nowy podatek. Pracę nad rewolucyjnym projektem ustawy trwają…